Ervaringen

Monique


'Geweldig jaar gehad met 9 medecursisten. Het spits afgebeten van een opleiding die er mag Zijn! Mooie items, mooie afgeronde lesdagen, goede leraar en alles viel als een puzzel op zijn plaats op de laatste lesdag. Ik kan het iedereen aanraden die met klanken wil werken maar ook als 'persoonlijke groei opleiding'. Pim bedankt! Medecursisten bedankt!'

Liesbeth


'Toen ik aan de opleiding begon wist ik bijna niets van klank(schalen). Ik ben er puur op gevoel aan begonnen. Nu, na het volgen van het hele jaar kan ik bijna niet omschrijven hoe veelzijdig en belangrijk klank voor mij is geworden. Klank geeft mij rust en brengt me in beweging. De hele opleiding was één grote belevenis. Verrassend, betekenisvol en bol van mogelijkheden'.

Anuschka


'Gisteren de opleiding Pedagogisch Klankwerk afgesloten. Wat een prachtige afsluiting van een bijzonder jaar!! Het heeft me zo ontzettend veel gebracht. Een jaar van innerlijke verrijking, waarbij ik heb geleerd te luisteren naar mijn innerlijke stem. Het heeft mij in balans gebracht en ervoor gezorgd dat ik mijn gevoeligheid heb omarmt. Het voelt als thuiskomen. En dat gun ik iedereen. Bovendien is Pim een liefdevolle leermeester, integer en met verstand van zaken. Een absolute aanrader'.

Klaas


'Het heeft me veel zekerder gemaakt, ik heb handvatten gekregen om dicht bij mij zelf te blijven. Dat gaat me nu ook veel makkelijker af, ik heb een stuk minder last van wat de omgeving allemaal van me wil en weet nu beter wat ik zélf wil'.


Erna


'Pim is een bevlogen en enthousiast docent die met respect en met ruimte voor ieders belevingen en emoties je door deze opleiding begeleidt met persoonlijke aandacht voor iedereen. Daarnaast zijn er ook gastdocenten die een extra dimensie aan de opleiding geven en die vol enthousiasme hun kennis met je delen. Voor mij was het een bijzondere reis, waarin ik veel heb geleerd, veel zelfverzekerder en krachtiger ben geworden en waarin mij duidelijk is geworden dat ik het werken met kinderen erg leuk vind en ik nu ook weet hoe ik met mijn praktijk verder wil gaan'.

Monique


'Dankbaar dat deze opleiding op mijn pad is gekomen. Het heeft me weer een stukje verder geholpen op mijn levensweg. Naast het feit dat de opleiding me persoonlijk heeft verrijkt, mag ik mijn opgedane kennis ook gebruiken op mijn werk in de gehandicaptenzorg waar ik wekelijkse klanksessies mag geven aan cliënten met een zeer positieve uitwerking'.

Antoinette


'Ik heb de opleiding ervaren als een warm bad. Ik mocht zijn in een groep lieve mensen, waarin klank en stilte zorgen voor verbinding. Zowel met de prachtige omgeving, anderen als met mezelf'.